Del |

Transplanteret 15-åring møder op på skolen med sin robot avatar

Drængen Lyndon lider af polycystisk nyresygdom der forårsagde at hans nyrer svulmet kraftig op og præssede på hans øvrige organer. Da han var 5 år fik han derfor fjernet sine nyrer og senere nyretransplanteret.

Men tingene begyndte at  galt i 2010 da hans eget immunforsvar begyndte at angribe den transplanterede nyre. Dette medfører at han skal indtage kraftig immunsupprimerende medicin for at forhindre at hans transplanterede nyrer går fuldstændig til grunde. Pga. hans meget dårlige immunforsvar blev Lyndon nødt til at opgive skolen og stort set enhver aktivitet uden for huset af frygt for blive smittet med sygdomme der for raske mennesker ville være uskadelige, men for Lyndon potentielt dødelige. Det har været hårdt for den 15-årige dræng at være så socialt isoleret, men en løsning var på vej. 

Ved hjælp af en robot-avatar som han styrer fra sin laptop hjemmefra, kan han likevel deltage i undervisning og snakke med venner. I følge Lyndon selv, er det eneste problem med robotten at den mangler arme, hvilket gør at han ofte skal råbe efter hjælp for at åbne dører.